2012. február 4., szombat

Teljes ujjbáb kollekció

Sikerült végre egy kis időt szakítanom, hogy átnézzem a blogunkat és feltöltsem a teljes ujjbáb kollekciót.
Ezek a kicsi bábok saját tervek és szabásminták alapján készültek kisfiam, Ádám számára, bár azóta már kis öcsi is érkezett, valószínű ő is nagyon fogja szeretni őket.
Akinek van gyerkőce, az tudja, hogy a kicsik egy ideig mindent megkóstolnak, szájukba vesznek és ez baleset veszélyes lehet, ezért a bábocskák bababarátok, természetes anyagból készültek (gyapjúfilc) hímzéssel.
A különböző gyöngyök, gombok, flitterek... felhasználása biztosan díszesebbé tenné a bábokat, de pont a baleset veszély miatt mellőztem őket.
Igyekeztem az állatkákat  és emberkéket jellegzetessé tenni, hogy felismerhetőek legyenek. Eleinte csak egy-egy darab készült háziállatokból, erdei állatokból..., majd körülbelül két év alatt bővült a repertoár ekkorára. Mostanában különféle mesék "megbábosításán" dolgozgatok, már amikor időm engedi a két fiútól (Gergőke csak 3 hónapos lesz). Így készült el a Krajcárka és A három pillangó. Előkészületben van a Piroska és a farkas, valamint a Jancsi és Juliska. Mostanra elkészült a Mini paraván bábszínház prototípusa. Ez egy bárhol használható kis színház a kicsi bábokhoz méretezve. A hátterek cserélhetőek a különböző mesékhez. Remélem a következő bejegyzések valamelyikén feltölthetem majd a képét, ha elkészül. Úgy tervezzük, hogy többféle színben, az egyéni igényekhez igazodva megrendelhetőek lesznek a Mini paraván bábszínházak, persze előzetes egyeztetéssel.

Íme a kollekció:















3 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek Anita!!! Minden szuper!!!

    VálaszTörlés
  2. Esetleg fel tudnád tenni ezeknek a báboknak a szabásmintáját is? Nagyon tetszenek és nagy segítség lenne! :)

    VálaszTörlés