2012. május 13., vasárnap

Önzetlenség...

Létezik még ilyen...ma 2012-ben? Szembe jöhet velünk az utcán?

Mi is az önzetlenség? Adni valamit mindenféle elvárás nélkül.

Odalépek hozzád az utcán, leszólítalak. Ismeretlen vagyok. Adni akarok neked egy horgolt kistáskában lévő filc macikát ajándékba, önzeltelnül. Ez valami átverés lehet ugye? Biztosan. Hiszen a mai világban alig ha tesz ilyet valaki....
Pénteken mi megtettük.

A Szent Isván parkjában ücsörögtünk, beszélgettünk. Épp egy boltból jöttünk ahova leadjuk alkotásainkat. Most is épp vittünk, na meg hoztunk is. Volt ami fél éve volt a boltban és sajnos nem kelt el. Elkeseredtünk. Nem éreztük a megbecsülést, a bizalmat sem a termékeink, sem magunk iránt.
Elleptek a rossz érzések, ki akartunk lépni, szabadulni. Jött egy hirtelen ötlet. Ajándékozzuk el a macikat, itt és most.
Az ember első körben azt gondolja, hogy milyen egyszerű is ez, odamegyek és átadom az ajándékot. De nem így van. Az emberek zárkózottak, félnek. Azt hiszik rájuk akarunk sózni valamit, vásároljanak, vagy egyéb más érdekkel fordulunk feléjük.
Nagyon érdekes reakciókat tapasztaltunk: volt aki azt hitte tényleg vásárolni kell és mentegetőzött, hogy nincs nála pénz. Volt aki pedig mindenáron szeretett volna Nekünk pénzt adni érte, de sikerült lebeszélni. Volt aki meglepetten, de elfogadta, őket ismertem, lehet ez segített. Volt aki pedig egyből nemmel válaszolt, mert azt hitte kérek érte valamit, de miután elmondtam mi a helyzet elfogadta. Az utolsó két macinál már belejöttünk mi is, tudtuk úgy tálalni, hogy ne tűnjön se tukmálásnak, se "biztos vár érte valamit"-nek. A két anyuka szívvel fogadta és még érdeklődött is. A végére kiteljesedtünk.

A macik elkészítése sok energiánkba került, de megérte. Rengeteg tapasztalatra tettünk szert, adhattunk és megtapasztalhattuk az önzetlenség meztelen valóját.

Ajándékba adott macikák....

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik! Nem lehet rendelni?

    VálaszTörlés
  2. Igen lehet!!!! Küldj egy emailt kérlek a boglarkamuhely@gmail.com-ra és megbeszéljük a részleteket.

    VálaszTörlés
  3. Nati, nagyon szépek a macik! :-)
    Mi a múltkor a piacon egy bácsitól kaptunk egy oroszlánt, először nézte kicsit a gyerekeket (Ági és Berci volt velem), aztán szólt, hogy várjunk egy kicsit, és kikereste a portékái közül (régi tárgyakat árult), és odaadta az oroszlánt. A gyerekek nagyon örültek neki, aminek ő is örült. :-)

    VálaszTörlés
  4. Zsizsa, köszönjük!
    Mi is így voltunk vele :)! Remélem aki olvassa is örül...így az öröm is szétosztható :)

    VálaszTörlés