2012. június 29., péntek

Készítsünk vászon zsákocskákat a Potpourrihoz

Aki a Potpourri-t elkészítette a múltkori bejegyzés alapján annak most vászon zsákocskákat kínálunk. Semmi más teendője nincs, mint megtölteni az illatos száraz virággal a zsákokat és beakasztani a szekrénybe.

A zsákocskák nagyon egyszerűen elkészíthetők. Én most maradék lenvászonból és lepedő vászonból készítettem. A maradék anyagból vágjunk ki egy körülbelül 12x10 cm-es darabot, ha kisebb az sem baj.  Hajtsuk félbe és varrjuk össze az oldalát, majd fordítsuk ki. Nem kell hozzá varrógép sem, az a pár öltés kézzel is megvarrható.

Egyik oldalára rajzoljuk fel a hímezni kívánt motívumot, és hímezzük ki. Most hímzett virágokkal díszítettem, így született a Levendulás, az Árvácskás, az Íriszes és a Rózsás. Bármilyen más minta széppé teszi.  Gyerekek szekrényébe például macis, kisautós, pillangós... A díszítés végeztével, fordítsuk vissza és varrjuk össze az alsó részét is. Majd újra a színére fordítva készen van. Illetve a teteje még hátra van. A tetejét behajtva férc öltéssel levarrhatjuk, egyben díszítve is a szélét, vagy csak egyszerűen rojtozzuk ki egy nagy tű segítségével.Töltsük meg a zsákokat. Ha van otthon selyem szalagunk akkor azzal, ha nincs akkor fonál maradékokkal is összeköthetjük a száját. Végül akasszuk csak be a szekrénybe.


A zsákocskák ajándékba is adhatók, más ajándékkal összecsomagolva illatossá teszik a csomagot. Lehet, hogy kicsit késve jegyeztem be, de fogadjátok szeretettel.
További szép délutánt: Anita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése