2012. augusztus 13., hétfő

Horgolással díszített, saját készítésű képeslapok...

Horgolással díszített, saját készítésű képeslap: azt hiszem ennél  kedvesebb nyaralási emlék nem kell!

 A mai rohanó világunkban nagyon sok olyan ember van aki szeret kézimunkázni, sok jó ötlete van, kreatív is, de a munka és a család mellett nincs ideje rá, hogy szenvedélyének hódoljon.
Igaz a nyári szezonnak lassan vége, de még nem késtünk el az ötlettel. Vannak akik most indulnak az egész évben várva várt nyaralásra. Többek között nekik is szól mostani bejegyzésünk, melyhez nem kell más, mint színes rajzlap, filc toll, ragasztó, olló, horgoló és hímző fonal valamint horgolótű (0.75 és 1.00), és nagy adag alkotó kedv!
Ezek kicsi helyet foglalnak a nyaralós bőröndben és nagyon jó kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a kézimunka kedvelőinek. A nagyobb gyerekek nagyon jól bevonhatóak mind a képeslap alap, mind a horgolt részek elkészítésébe, főleg ha a nyaralás egy kicsit borúsabb, esősebb napokra tevődött.
Horgolással díszített képeslap készítésére számtalan variáció létezik, éppen ezért most nem csak nyaraló képeslapokat láthattok, hanem más személyes ünnephez kapcsolódóakat is.

Ezt az első lapocskát egy homokos tenget part ihlette. Azt gondolom mindenki el tudja képzelni magát a forró, tengerparti homokban szundikálva, olvasgatva, (horgolgatva)..., csak hogy erősen tűz a nap, és hát elkelne egy napernyő! Hát készült egy, világos kék horgolt széllel. A lapocska szélén ugyan az a horgolás látható, díszítésnek.




Aki a tengerpart helyett hazai vizekre vágyik, annak itt a (számomra igen kedves) Balaton! És mi lehet egy Balatoni fürdőzés elengedhetetlen kelléke? Hát persze! Egy alig takaró bikini! Ez szintén világos kék változatban horgolódott, lila kis masnival. Egyébként bármilyen szín összeállítással készülhet, sőt fiúknak fürdőnadrággal is. A kicsi Balaton térképen bejelölhetjük a helyet, ahol a nyaralást töltjük és az alsó feliratot is eszerint variálhatjuk, például: Üdvözlet Balatonboglárról! A variációs lehetőségek száma szinte végtelen, színben és motívumban is! Elő kerülhet a napszemüveg, a strand törölköző, az úszógumi és így tovább, természetesen minden motívum horgolva!






Na és aki messzebbre jut nyaralni, például egy másik kontinensre, annak egy Szafaris ötlet. Ez egy 3D-s képeslapocska, a hangsúly itt is az elefánt hátát borító díszes horgolt takarón van! Természetesen ez is készülhet más- más állatos motívummal, például: teve, kenguru...





Azt gondolom első körben ez a három ötlet elég lehet, hogy ihletet adjon a kézimunkázó nyaralóknak.

Most egy kicsit bensőségesebb ünnepekre adnék ötleteket. Ez a születésnapi köszöntő lapocska nagyobbik kisfiam harmadik születésnapjára készült. Horgolt a terítőcske és a gyertya. Az emeletes torta azért egy nagyon jó ötlet, mert gyakorlatilag bármennyi gyertyácska készíthető hozzá. A torta lehet három, vagy akár négy emeletes is, így akár 30-40 gyertyácska is jól elosztható rajta. Persze a nagyobb torta mérete egy nagyobb képeslap alapra fér csak el, ezt jó belekalkulálni. Illetve, ha borítékban adjuk át abból is nagyobb kell! Ezt a családban mindenképp próbálja ki mindenki, garantált siker lesz, főleg az ünnepeltnek okozunk vele nagy örömöt. Az én kisfiam ezen a lapocskán is el akarta fújni a gyertyákat, de persze még kicsi és nem tudhatja. Minden esetre jót derültünk rajta.




A születésnapi képeslapnak itt a párja, a névnapot köszöntő képeslap. A névnap betűi készültek horgolással.
A képeslapra a kicsi kedvenc motívumát ragasztottam fel, ami persze nem más, mint egy piros kisautó. Nem kell, hogy szuper motívumokkal díszítsünk, mert a kevesebb sokszor több, a lényeg, hogy az ünnepeltnek örömet szerezzünk.




Belülre egy kis naptárat ragasztottam, megjelölve a névnap dátumát. Szerintem jó érzésekkel fog elnosztalgiázni az ünnepelt, ha pár év múlva előkerül ez a kis köszöntő lapocska.


Na és az Édesanyák, akiknek mindent köszönhetünk. Ők azok, akik legjobban megérdemlik ezt a kis horgolt virágcsokrot. Itt most pasztell színekkel készült, de természetesen a fantázia határtalan!




És végül babát váró, nagy pocakos kismamáknak ad ötletet a következő: a horgolt kendőcskében utazik a várva várt apróság. A képeslap belsejébe bejegyezhetők a szokásos adatok: születési idő, súly, hossz...




Remélem sikerült jó ötleteket adnom és hasznos, kellemes időtöltést, mindenkinek aki saját képeslapokat szeretne készíteni.
Mindenkinek jó munkát kívánok: Anita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése