2012. augusztus 7., kedd

Horgolt (SBS) kendő ajándékba

Már régen meg szerettem volna horgolni az SBS mintájú kendőt, több dolog miatt is, mert nagyon szép és mert kihívásnak is tekintettem. :)
Közeledett a rokonságban egy születésnap....a legjobb alkalom gondoltam. :) Gyorsan be is szereztem a fonalat, majd nekikezdtem. Az elején könnyed és haladós volt, aztán ahogy nőtt a kendő már csak azt láttam, hogy eszi a gombolyagokat, egyiket a másik után. :)  Első ránézésre az utolsó gombolyag befalása után kicsinek találtam, ezért hánykolódtam még egy két napot, hogy akkor biztos...jó lesz így van inkább vegyek még egyet...végül úgy döntöttem: KÉSZ.
Jöhet a blokkolás :), amit a lányaimmal együtt csináltam, örömmel adogatták egymás után a színes fejű gombostűket. :)

Íme a kifeszített valóság:







Szerettem volna egy kalapdobozt készíteni hozzá. Sajnos az időm nagyon fogytán volt, alapanyagnak valót csak a közelben tudtam nézni, ahol az elképzelésemnek megfelelőt nem találtam. :( Végül úgy döntöttem, hogy akkor vásárolok egyet, de persze akkor méretben nem volt amilyenben szerettem volna, végül úgy döntöttem, hogy nem ragaszkodom görcsösen az elképzeléseimhez, elengedem....teret engedve, jöjjön aminek jönne kell....hát ő jött:


Blokkolás után, általam díszített kendőtűvel:



Azt hiszem lassan közeledem a saját kendőm felé...egy biztos a fonalam már bucilla által festődik :)
Szép nyári horgolós napokat! :)
Nati

4 megjegyzés:

  1. Igazán szép lett. megérte a sok munkát.Edit

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép! És érdekes a hegyes blokkolással!

    VálaszTörlés
  3. Szép lett nagyon! :-) Én is tervezek egyet, de álsbs-t, az állítólag szintén szép, és fonaltakarékosabb. :-) Milyen fonalból, hányas tűvel készítetted?

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok!!!!!
    Volt vele munka, de tényleg megérte. :)
    Két dolog miatt döntöttem a hegyes blokkolás mellett: az első az, hogy fogalmam sem volt hogyan kell befejezni :), de tényleg :); a második ok pedig az volt, hogy beleszerettem a hegyes végű kötött csipke kendőkbe és mivel a kötéssel még hadilábon állok, gondoltam beleteszem a horgolásba :).
    Zsizsa a fonalat itt vásároltam, őt, csak fehérben: http://www.1001fonal.hu/bolt/pamut/410-aura-100-mercerizalt-pamutfonal.html
    Nem tudom láttad-e a horgolt autó bejegyzésünket (http://boglarkamuhely.blogspot.hu/2012/06/horgolt-auto-stilusosan-horgolva.html), ott látható két horgolótű :), a nővérkéjükkel horgoltam rózsaszín 4-es csodával :)
    Szép napot :)

    VálaszTörlés