2013. január 14., hétfő

2012 év számadása a teljesség igénye nélkül


Elkészült a műhely éves összesitője, és bátran mondhatom, hogy nagyon termékeny évet hagytunk magunk mögött. Még mielőtt folytatnám, a bejegyzésemben nagyon sok helyen, olvashattok a hosszú I helyett rövid I-t.Nem azért van mert nem tudok irni, hanem egy hiper- szuper új billentyűzetet kaptunk és még nem tudom hol található a hosszú I, javitani fogom amint tudom, bocs.
Blogunkat már jóval előbb elkezdtük vezetni, de részint tapasztalatlanságunk miatt, részint időhiány miatt nem jegyeztünk be rendszeresen.
Az áttörést talán az hozta, hogy 2012. februárjában csatlakoztunk a Face bookhoz, és ez nagyon sok sikerélménnyel gazdagitott minket. Február hónapban elkezdtük a filc gyümölcsök készitését, ezeket minden hónapban egy filcsüti egészitette ki.
Márciusban Húsvéti nyeremény játékot hirdettünk, valamint bekopogtatott hozzánk Kis Vakond a barátaival, ujjbáb formájában.
Áprilisban Húsvéti tojásokat készitettünk, himző fonállal diszitve, valamint egy nagy tál filc zöldség került az inyencek asztalára. A hónap és egyben műhelyünk egyik legnagyobb eredménye a Duna Tévében történt szereplésünk volt. erre nagyon büszkék vagyunk.
Májusban Anyák napjára készitettünk tulipán kitűzőt, tűnemezeléses technikával, lépésről, lépésre sorozatunk első alkotásaként. Ezt megkoronázva útra kelt egy cserép csodaszép filc tulipán,ha jól emlékszem Franciaországba. Ebben a hónapban készültek a hónap gyümölcseinek mintájával a textil szalvéták, melyek egy kenyeres kosárba kerültek.
Június, talán alkotásokban a leggazdagabb hónapunk volt. Csodaszép filc nyakláncokat és egy filc pénztárcát csodálhattatok meg. Filcfinomságaink körét egy Belga csokis csokitorta gazdagitotta, csatlakozva Nati tortakülönlegességeihez. A gyógyitó tárgyak keretén belül egy Levendula baba kelt életre, megnyugtatva a nyűgös kicsiket. Nati nevezett a Creative designe egyik pályázatán, és a közönségdij féldrágaköveit hozhatta el műhelyünknek, valamint meghirdettük első online alkotótáborunkat, amely - úgy érezzük- kissé felkészületlenül érte csoporttagjainkat és olvasóinkat.
 Júliusban egy megrendelő kivánságára készült  kék- fehér filcből az első filctáska, valamint egy csodás Napraforgó baba.
Őt követte augusztusban a kislányok kedvence a Rózsa baba, mely igazán kifinomult izlésre vall. Online alkotó táborunkban vizesen nemezelt cseresznye és meggy készült szintén lépésről lépésre, ezt a You Tube-on is láthattátok. Horgolással diszitett képeslapokat küldtünk a Vénasszonyok Nyarán töltött nyaralásunkról.
A szeptembert egy kék filc pénztárca nyitotta, melyet egyszerű, de annál szebb fehér himzés diszitett, ezt egy másik epres, pillangós pénztárca követte, nyári hangulatot idézve. Útnak inditottuk a kis elsősöket az iskolába, egy saját készitésű tolltartóval, igy könnyitve meg a változásokhoz való igazodást.
Októbert  Szent Mihály viaskodása inditotta a sárkánnyal, természetesen tűnemezelt formában. Kora nyarat idéző, kék és lila Nefelejccsel diszitett pénztárcák tették szinesebbé a komorodó hónapot, a filcfinomságokat, pedig a Répatorta koronázta meg. Mindezek közben elindultak a tanfolyamaink az 1001 Fonallal közösen, valamint lassan beköszöntött a vásározás időszaka is.
A fagyosnak éppen nem mondható november egy csipke bogyóval diszitett horgolótű tartóval köszöntött ránk, közben közkivánatra tanfolyam emlékeztetőket jegyeztünk be gyapjúmanó készitéséről, valamint a Márton napi ünnepekhez kapcsolódva márton napi liba tűnemezeléséről, képésről, lépésre.
A december, nos nincs még olyan távol, két alternativ, és egy hagyományos Adventi naptárral bővitette alkotásaink körét.Sok, sok apró ajándeék készült családtagjainknap és a barátoknak.
Sok munkánk fekszik ebben a műhelyben, de az alkotás öröme, a sikerek nagy erőt adnak, és tovább inspirálnak és motiválnak minket. A teljesség igénye nélkül- bekerült a cimbe, mert a felsoroltakon kivűl rengeteg szép dolog készült a műhelyben, amelyeket felsorolni, túl hosszadalmas lenne, de úgy érzem az érdeklődők előtt igy is kirajzolódik műhelyünk fő csapásvonala, és termékcsoportjai.
Végezetül van egy kis restanciám, a filcgyümölcsökkel kapcsolatban, melyek november és december hónapban lemaradtak a sok teendő miatt, ezt a következő bejegyzésemben pótolom, illetve a csipkebogyó készitését is melyet a kopogtató készitésekor igértem.
Most aztán induljon a műhely új éve új alkotásokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése