2013. július 10., szerda

Kicsi kék virágok

Vizes nemezeléssel már jó pár karkötő készült műhelyünkben, ezekkel igyekeztünk mindig egy- egy újabb változatot bemutatni. Most elérkezett a változás ideje, melyet egy földig érő farmer ruha érlelt be, ehhez készült ugyanis ez a karkötő kiegészítőnek. Ismét előkerült a nemezelőtű, a szivacs, a nefelejcskék és fehér szalag gyapjú, a kalap gumi és az apró áttetsző gyöngyök. Most egy tű nemezelt, kék, kis virágos karkötő készült belőlük. Ennek az elkészítését láthatjátok, pár kép segítségével illusztrálva. 


1. A kék gyapjúból egy kis lapos korongot formázunk.
2. A nemezelést a kis korong közepén kezdjük és ahogyan tömörödik, úgy haladunk kifelé, közben meg-megforgatva a túl oldalát is tűnemezelve.
3. Körülbelül a tömörödés felénél, oldalt is elkezdjük betűzni annyi helyen ahány szirmot szeretnénk, itt most négy betűzést készítettem. Párszor megtűzzük ugyanazon a helyen, így már kirajzolódnak a szirmok.
4.A szirmok külső peremét is tömörítjük a tűvel, így azonos vastagságú lesz a virág.
5. A teljes virágalak elkészültével még egyszer kétszer végig nemezeljük, hogy tömörödjön.
6. A fehér gyapjúból egy laza gombócot készítünk, a virág közepére illesztjük és rá tű nemezeljük, ez lesz a közepe.
7. Egy kész kék kis virág.
A virágot tegyük a csuklónkra és körülbelülire saccolva nézzük meg hány darabot kell készítsünk, hogy átérje azt. A kis virágok önmagukban is dekoratívak, de díszíthetjük is, én körbe gyöngyöztem a közepét, ez egy kicsit dobott rajta. A virágokat két helyen fűztem gumira, ez az utolsó képen jól látszik.

Csodálatos, színes virág karkötők születhetnek a nyári szünet alatt, a család minden hölgytagjának, csupán a színekkel kell jól játszani, és a gyöngyök formáival! És persze pár csepp illóolaj a virágok közepére és már illatoznak is! (Már horgolódik egy kalap, mely ugyanezzel a virággal lesz diszitve)
Mindenkinek jó alkotást és kreatív időtöltést hozzá! Anita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése