2013. szeptember 9., hétfő

Lukrécia, Szerénke, Frakk - folytatás

Ígéretemhez képest kicsit elkésve, de végre itt a rövidke segítség a bábocskák elkészítéséhez.
Lukrécia: szabjunk ki 1 egész testet, 1 fej nélküli testet, 1 fejecskét, 1 farkincát, természetesen fekete filcből, (illetve sötétkék filcből is készülhet) valamint 2 egész szemecskét sárga filcből, 2 félszemecskét világoszöld filcből. A zöld szemeket illesszük a sárgára majd öltsük rá pár öltéssel, ha kész helyezzük a fejecskére és oda is öltsük fel. Szemek után hímezzük ki az orrocskát és a szájat. Ezek a képeken is léthatók. Ha elkészült, az egész test hátuljára varrjuk fel a farkincát, majd illesszük az elejéhez a fej nélküli testet és az oldalakat varrjuk össze tejtett öltésekkel. Én a báboknál kedvelem ezt a varrást, mert a gyapjúfilc egyik nagy előnye, hogy nem foszlik, nem rojtozódik. Ha mindkét oldal készen van, illesszük oda a fejecskét az egész test fejéhez, és szintén varrjuk össze. Végül a fejecske alsó részét is rögzítsük pár öltéssel a nyakhoz és készen is van.
Szerénke ugyanígy készül, fehér gyapjúfilcből, (vagy halvány rózsaszínből ) annyi a különbség, hogy a szemecskéket is hímezzük fekete hímző fonallal.
Frakk: szabjunk 2 darab testet, 1 orcát, 2 szemet, 1 orrot, és 1 farkincát. A farkincát öltsük az egyik test hátuljára,az orcát pedig a másik test elejére, a fejecskére. Ezután helyezzük fel a szemecskéket, varrjuk fel, majd hímezzük rá a szembogarakat és fölé a szemöldököt. Varrjuk fel az orrot, és hímezzük ki a szájat, valamint a fülek vonalát és a lefelé mutató mancsot. Természetesen a bábocskák arcán többféle kifejezés is megjeleníthető, ez a mostani csak egy minta.


Ezt az esős mai napot megfűszerezheti egy kis alkotásban való elmélyülés, és a kész bábok öröme.
Jó munkát mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése