2014. november 12., szerda

Gyógyító bagoly párna szabásminta

Bejegyzésemet rögtön a megígért bagoly szabásmintával kezdem. A minta egy A4-es papírra készült, az első kép a belső párna mintája, utána következik a bagoly szabásmintája. A minta tetszőlegesen nagyítható vagy kicsinyíthető.  A belső párna vászonból, a bagoly gyapjú filcből készült, így nagyon jó a hőtartása. A belső párnát 2-szer kiszabjuk, összevarrjuk a töltés helyét kihagyva, majd a töltés után bösszevarrjuk a nyitott részt is. Körülbelül 30-40 dkg meggymag kerül bele.


A bagoly különböző részeit más más színnel jelöltem, hogy átláthatóbb legyen. Szabjuk ki a jelzett mennyiséget minden testrészből. A felső és alsó hát zöld vonallal van jelölve, a mintán átfedéssel rajzolva, mert a kiszabás után, az alsó rész tetejéből, és a felső részből aljából 1-1 cm-t visszahajtva le kell varrni. Ezek fedik majd egymást, és a legvégén  ezekre a szélekre varrjuk fel a tépőzárat. A bagoly testének mintáján belül láthattok egy vékony szürke vonalat, ez a vonal a belső párna varrásráhagyás nálküli vonala, tájékoztató jellegű, nem kell vele semmit csinálni. A belső párna mintájának varrás ráhagyását jelölő szaggatott vonala, megegyezik a bagoly testének varrás ráhagyás nélküli vonalával. Kicsit bonyolultan hangzik, de pont ez a méret különbség kell. Illesszük a felső részt a test tetejére, az alsó részt a test aljához és varrjuk össze, ügyelve, a lábakra és, hogy a kifordítás után a hátak felhajtott része belülre kerüljön. A szaggatott vonal varrás ráhagyást jelöl. Szárnyból, lábból, farokból 2-2 darabot összeillesztve, összevarrva és kitömve is elkészíthetünk ekkor hadjuk rá a varrás részt, én csak szimplán a bagolyra varrtam 1-1 darabot. Ezután csak a különböző részek felvarrása marad, értelem szerűen, az orca, a fül, a szemek, majd a csőr. Két oldalra a szárnyak, hátra a farok. A szemet és a fület hímzéssel díszítjük, ezt az előző bejegyzés képein megnézhetitek. A hát nyílását a tépőzárak felvarrásával rögzítjük. A belső párna a bagoly alakjával megegyezik, így csak bele kell csúsztatni és készen van.


Nálunk most éppen díszpárnaként funkcionál, de sosem lehet tudni mikor kerül bevetésre. Ha melegíteni szeretnénk én a sütőben való melegítést ajánlom, az egyenletes hőelosztás miatt. Természetesen mind melegítésre, mind hűtésre csak a belső részt használjuk.
Ha az elkészítéssel kapcsolatban kérdésetek lenne írjatok a műhely címére, vagy a Facebook oldalunkra. Jó munkát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése