2012. december 3., hétfő

Így várjuk a Karácsonyt - a mi Adventi naptárunk

Előző bejegyzéseinkben két alternatív- csokimentes Adventi naptárt láthattatok, most megmutatom a miénket, egy hagyományos naptárt. Két éve készítettem, akkor, még a nagyobbik fiam is kicsi volt, de tavaly már használtuk. Minden zsebet más-más, az ünnephez kapcsolódó motívum díszít. 


 A zsebek nem túl nagyok, de így is belefér például egy kivi, vagy mandarin. Én váltakozva töltöm meg a zsebeket, a csokikat, cukorkákat gyümölcsök váltják, így helyet kap egy-egy mogyoró, vagy
dió is, de a sült gesztenye maradéka is idekerül. Ezek jó kis E vitamin pótlók a gyerkőcöknek, és általában szeretni is szokták. Más magvacskákkal is megtölthetők a zsebek, például hántolt napraforgó maggal, szezámmaggal, lenmaggal... Ilyenkor csak annyi a teendőnk, hogy egy kis vászonzsákba töltjük a magokat, szalaggal átkötjük, és a zsebecskébe tesszük.
 Természetesen a hagyományos zsebes Adventi naptár zsebecskéibe is kerülhetnek mesecímek, így a naptár marad, csak egyik évben nasival telnek meg a zsebek, jövő Adventkor pedig mesékkel.




Bár már a három napja mutatják meg titkaikat a zsebecskék, még nem késő megkezdeni a téli E vitamin pótlást!
Mi még csak várjuk a hóesést, addig is kellemes délutánt: Anita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése