2012. december 11., kedd

Tűnemezelt hóember kopogtatóra- ahogyan mi készítjük!


Végre leesett egy nagyobb mennyiségű hó, és ezzel is megörvendeztet minket a tél, a sorozatos ünnepeken kívül. Minket is ez inspirált, mikor hóemberkével díszítettünk egy kopogtatót.



A kopogtató alapja egy sodrott fűzfaalap, ezt zöld szalaggyapjú díszíti, gyapjúból készült csipkebogyókkal.
Most a hóemberre fókuszálunk, bemutatjuk, hogyan is készül ez a kedves figura.
Az alapanyagok: nemezelő tű, szivacs, fehér szalag gyapjú, natúr subagyapjú, fekete szalaggyapjú, narancsszín gyapjú, valamint kék a kalaphoz.


Régebbi bejegyzésekből már megtanultuk a fej elkészítését, most is így járunk el: suba gyapjúból egy gyapjúgombócot tekerünk fel, ezt bevonjuk szalaggyapjúval a képeken látottak szerint.




 A fej elkészülte után egy hosszabb darabot tépünk a subagyapjúból és fej alsó részét feltekerjük.


 A feltekerés után tűvel rögzítjük az oldalán, 


az alján, 


és a nyak részen is, körbe.



 Most vegyünk egy darab subagyapjút, tekerjük fel, tűvel tömörítsük, és sodorjuk a két ujjunk között. Ezekkel segítjük a gyapjú tömörödését. Ez lesz a hóember keze, ebből kettőt készítsünk.




 Vonjuk be hófehér szalag gyapjúval, a kezeket.


 A kezek elkészülte után a testet is tekerjük be fehér szalag gyapjúval és tűvel rögzítsük. 



Tűvel nemezeljük a kezecskéket a test oldalára.


 Az orr következik, ezt is elősodorhatjuk kézzel, utána viszont tűvel nemezelve formázzuk meg.


Tűzzük fel az orrot, a szemeket, a szájt és a gombokat a testre.



Végül a kalap maradt. Feltekerünk egy kék gyapjú csíkot, megtűzzük, hogy tömörödjön.


 Ezután lazábban tekerünk fel egy másik kék gyapjú csíkot, ezt kézzel laposra tömörítjük, nyomkodva, majd tűvel nemezeljük. Ez a kalap karimája lesz. 


Végül a kalap két részét egymásra téve összenemezeljük tűvel, majd a hóemberkénk fejére tűzzük. 


Mi most egy kopogtatót díszítettünk vele, de pár darabot elkészítve, más-más színű kalappal és sállal a Karácsonyfánk kedves kis dísze lehet. A gyerekek nagyon szeretik, mert pihe puha a színes kis hóember. 
Egy következő bejegyzésben a csipkebogyókat fogjuk elkészíteni.
 Addig is jó szánkózást és hógolyózást mindenkinek!
Anita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése