2013. február 2., szombat

Tavasz ízelítő Téltemetővel

Az útra kelt Tavasz Kisasszony már majdnem megérkezett a héten, de aztán úgy gondolta a hosszabb utat választja, ám egy hirtelen kanyarban kiborult a virágokkal teli poggyászka, és a tavasz közeledtét jelző első virágok kihullottak belőle. Mi kiélveztük ezt a pár tavaszias napot, felszedegettük az apró Téltemető virágait és egy zsepitartóra feltettük.
Sajnos az évet és a februárt is betegen kezdtük. A kitartó és makacs nátha, valamint a szövődményei  mindannyiunkat levett a lábunkról, és őrületes tempóban fogyasztjuk a papírzsebkenőt. Mivel a kicsik mindig széthordják a zsebkendőt a lakásban leültem megrajzolni és megcsinálni egy nagyobb zsebkendőtartót. Már láthattatok nálunk kicsi zsebkendőtartót, amely táskába való, ez azonban sokkal nagyobb és több zsebkendő fér bele, úgyhogy a hálószoba polcára került. 
Az egyik oldala a műhelyünket hivatott népszerűsíteni,


a másik oldalára egy kis tavasz hívogató Téltemető virág került.


Olyan népszerű lett, hogy a fiúk folyton összevesztek rajta, hogy ki foghatja meg és ki nem, úgyhogy egy kicsit feljebb került, felakasztottam a polc mellé.


Mikor elkészült nem is gondoltam, hogy mekkora segítség lesz nekünk ez a zsepitartó.
A nagyobbik kicsimnek sajnos még mindig gondot okoz az orrfújás. Nem akarja az orrát kifújni, inkább azt kéri, hogy szívjuk ki orrszívóval, főleg, hogy látja, hogy a kicsinek is így csináljuk. Otthon nincs is gond ezzel, csak az oviban, ahol magának kellene kifújnia. Mivel fél napokig nem fújja ki az orrát a váladék besűrűsödik és ez is hozzájárul az állandó betegeskedéshez.
Szóval amióta elkészült a zsepitartó, már ő akarja egyedül kifújni az orrát, igaz egy zsepi egy fújás, de legalább már önállóan csinálja. Sikerült összekötni a kellemeset a hasznossal. Ez a virágos díszítés inkább az én szívemnek kedves, de a fiúk már kérték, hogy legyen krokodilos és farkasos is, mert most ezek a menő állatok nálunk. Hát majd igyekszem a kedvükben járni.


Mindenkinek szép hétvégét kívánok, a komor idő ellenére és persze nátha menteset.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése