2014. április 15., kedd

Tojás kísérő bárányka és nyuszi

Akik régebbről kísérik blogunkat, azok számára ismerős lehet a bárányka és a nyuszi. Találkozhattatok velük ujjbábként, illetve ajándék kísérőként, és Barkafa díszként is. Most egy harmadik variációt láthattok, tojás kísérőként készíthetitek el a szabásminták alapján.




A mintán látható figurák 7,5 cm (alja)x 15 cm magasak, méretük kétszerese az ujjbábok méretének, bár ettől még bábozni is lehet velük. 




A bárányka részletes mintája 1x1 cm négyzetrácsra lett készítve, ez adja a nyuszi mintájához is az alapot. A mintán látható részek mindegyikéből 1-1 darabot szabunk ki. A kidolgozást célszerű a szarvacskás fejjel kezdeni, mégpedig felvarrni a hajat és a pofikat, ügyelve, hogy a fodrok illeszkedjenek majd a hátuljával. Utána jöhet a fülek, az orr, és a szem hímzése. A kidolgozott fejet illesszük a test elejére, rögzítsük egy gombostűvel és próbáljuk a test hátulját is hozzá, így látjuk, hogy illeszkedik vagy sem. A rögzített fejet varrjuk a test elejére. A test hátulja következik. A fej fodros hátulját illesszük a hátsó test fej részének hátuljára és varrjuk hozzá, ügyelve, hogy a fodrok illeszkedjenek a kész arcocska fodraihoz. Végül varrjuk fel hátra a farkát, előre a mellrészre a mell fodrot. A kész testet illesszük egymásra és oldalt rejtett fércöltésekkel, vagy kívül varrva varrjuk össze.



A kész figura alsó mérete pont akkora, hogy egy csoki tojás belefér az alsó részbe, így ajándékozható édesség is a figurába rejtve. Ha laposnak találjunk a fejet és a kezeket tömjük ki valamilyen tömőanyaggal, ez később kivehető.  


A négyzetrács alapján, nagyítható és kicsinyíthető a szabás minta, így többféle méret is elkészíthető.
Íme néhány méret és szín variáció! 



Alkotásban és meglepetésekben gazdag, kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése