2016. március 17., csütörtök

Szeretni való puha bárányka


Az ajtón kopogtat a Húsvét és arra gondoltunk, hogy idén is csak módjával engedjük be a csokoládé nyuszikat, barikat, csibéket...,helyette hozzon a nyuszi valami kézzel foghatóbbat, most egy nemezelt báránykát.
Két marék gyapjú, egy gombolyag alpaka fonal (göndör) és készülhet a bárányka.  A bárányka teste vizes nemezeléssel készül, majd amikor kiszárad méretarányosan horgoljuk hozzá a bundácskát. Pár öltéssel felkerül a bunda, egy színes szalag vagy csengőcske a bari nyakába. A szemek francia csomóval, az orrocska leszúrt láncöltésekkel készül. Az első bárány elkészítése egy örökké valóságnak tűnik, de mire egy kisebb nyáj elkészül már rutinosan megy a nemezelés, a formázás. Mert egynél nem lesz megállás, az biztos. 


Az elkészítés fázisait a képeken követhetitek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése