2016. november 13., vasárnap

Milyen játék is a filc gyümölcs?


Most megmutatom Nektek, ennek az amúgy eszerűnek tűnő gyerekjátéknak, a sok oldalát!
Első hallásra gondolom mindnekinek a babakonyha jut az eszébe pedig számtalan ötletes és egyszerű játék játszató vele. :)

Képzeld még az egészen pici babáknak is tud a játéka lenni, hogy hogyan? 
Végy egy vesszőkoszorút és akaszd rá a gyümölcsöket, így egy baldahintartót segítségével tökéletes kiságyra szerelhető játék válik belőle. Mikor a pici baba nőni kezd és már fog, a kezébe is adhatjuk ezeket a természetes alapanyagból készült gyümiket.
 (A vesszőkoszorút ne dobd ki, tedd el, mert szükségünk lesz még rá! ;))
 Korábban csörgőt is csempésztünk bele vagy kindertojást amibe gyöngyöket rejtettünk, így tökéletes csörgőnek is.






Csemetéd cseperedik, de a játék nő vele, mert utána tökéletes babakonyhai játék lesz belőle, süthetjük, főzhetjük, díszíthetünk vele, gyümölcslét is készíthetünk, amit csak a fantáziánk elbír! Ha már kezd unalmassá válni a konyhai főzőcske rendezz babazsúrt és szolgáld fel finom gyümölcssalátaként vagy játsz boltosat velük.




Készíts kartonpapírból macifejet csemetédnek és vágj rá egy lyukat, ez lesz a maci szája, most pedig játszatok "etesd meg a pici macit" játékot! Ez a cuki barna bocs mindenevő ne feledd :) mást is szívesen elfalatozik.

Ha már a szerepjátékok tárházát kimerítettétek, vegyétek elő az elrakott vesszőkoszorút és kezdődjék az ügyességi játék :)
Dobjunk célba vele! :) ezt kétféleképpen is megteheted:
- fektesd a földre a vesszőkoszorút és dobjátok a közepébe a gyümiket (mivel nem labdák így nem pattanak és gurulnak ki)
- akaszd fel a vesszőkoszorút egy madzag segítségével és dobáljátok keresztül rajta őket
Mind a két esetben csörögnek, ahogy pottyannak :)



Amikor gyermeked kinőtte a gyümiket még mindig hasznos tud maradni, igen jól hallod!! Lehetnek a lakásodban dekorációk, mert erre garantáltan nem mennek majd a muslincák vagy az évszakasztal díszei, de ha a vesszőkoszorúd bírta a strapát és még megvan akkor akár ajtódíszt is készíthetsz!




Szóval ez garantáltan örökéletű darab, a gyerekeddel együtt nől és alakul! :)

Neked van ötleted, mit is játszhatunk még vele? 
Ne habozz!!!! Oszt meg velünk! Várjuk!

Boglárka Műhely








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése