2017. január 16., hétfő

Hópihés kendő, vagy hópihés sál?!

Ez évi első befejezni valóm, egy, két éve elkezdett hópihés kendő volt. A nagy takarítások alkalmával néha elő került, kicsit megcsodáltam, hogy jaj, ezt is be kéne fejezni, de most nincs idő rá, majd, és új elpakoltam, majd egy újabb, nagy takarításig, vagy pakolászásig feledésbe merült ismét. Na most nem tettem el. 


Átnéztem az összes Eszkimó fonalat, nehogy valami kis állatka lakjon benne, de szerencsére, teljesen ép az összes gombolyagom. Az Eszkimó fonal, nagyon jó téli holmik horgolásához, mert tiszta gyapjú, így nagyon jó meleg. Alattuk megtaláltam, a jó pár, hatalmas méretű gyapjú hópihét. A minta valahonnan a Netről van, nem saját szerzemény, de így is egyszerű meghorgolni.


 Nagyon érdekes dolog egy ilyen hópihét meghorgolni 0.75-ös tűvel, és 18-as tűvel. A méret szembeötlő.A kendő végül is úgy állna össze, hogy 9 nagy hópihe kerül egymás mellé, majd a következő sorba 8 hópihe, következő sor 7 hópihe és így tovább. Összesen 9 sor lesz lefelé, és egy hópihe kerül a kendő alsó csúcsára. Összesen 45 db, nagy hópihét kell horgolni. Horgoltam, horgoltam, de valahogy nehezen szaporodtak a hópihék. Aztán beugrott egy ötlet! Kiraktam sálnak a nagy hópihéket. Így két sorban, soronként 11 nagy hópihéből, összeállt a 28 cm széles, 125 cm hosszú gyapjú sál, de az elképzelés is megmaradt, miszerint hópihés legyen. A szélesség és a hossz tetszés szerint variálható egy- két hópihe hozzáhorgolásával. És ami a legfontosabb, jó meleg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése