2018. július 23., hétfő

Fényfüzér nemezelt virágokkal


Vegyél egy fényfüzért!
Vegyél egy közepes nagyságú követ!
Vegyél különböző színű szalag gyapjút!
Indulhat a fényfüzér készítés!

Régebbi bejegyzésekből már tudhatjátok, hogy szükségünk lesz még meleg vízre, lanolinos szappanra (nekem a Baba szappan bevált) és egy kisebb törülközőre. 
Fényfüzért ma már nagyon sok boltban, bevásárló központban... be tudtok szerezni, sőt választhattok, hogy beltéri égősort vagy kültéri égősort szeretnétek díszíteni. 
A virágokhoz fehér és színes szalaggyapjút választottam.
A virágok készítése némi időt vesz igénybe, de a végeredmény megéri, mert nagyon szép.
Szóval készítsük elő a meleg vizet, a szappant, a törölközőt és persze a követ és a gyapjút.
A fehér gyapjút tekerjük fel a kőre, amilyen szorosan csak tudjuk, majd ugyanígy tekerjünk rá egy gyapjú csíkot a másik irányból, így teljesen befedi a gyapjú a követ. A fehér gyapjú után következik a színes gyapjú feltekerése, ez szintén befedi a fehér gyapjút. 
Vízbe mártjuk a gyapjúba csomagolt követ és szappanos kézzel gyengéden görgetjük a két tenyerünk között. Ezt ismételjük, míg lassan nemezelődni kezd a gyapjú.


Mikor a nemezelés készen van (ezt onnan tudod, hogy nem állnak ki gyapjú szálak, a gyapjú teljesen a kőre simult) folyó víz alatt átmosva  újra görgetjük a tenyerünk között, így kinyomjuk belőle a szappanos vizet. Egy éles, hegyes ollóval elkezdjük felvágni a gyapjút, úgy, hogy 5 szirom nyíljon fel.



 Ezután újra vizes, szappanos kézzel nemezeljük a szétnyitott szirmokat, így szép kerek lesz a szirmok széle. Ismét átmossuk tiszta vízzel és formázzuk a virág tölcsért.


Meleg, árnyékos helyen, lefordítva szárítjuk a virágtölcséreket.



A fenti kis rajzolt ábra alapján a tölcsérek alján vágunk egy kis lyukat, csak óvatosan, mert ha túl nagy sikerül nem állnak meg a virágok az égősoron. A virágokat egyesével rácsúsztatjuk az égőkre.
Figyelem! A virágokat csak teljes kiszáradás után húzzuk rá az égőkre!


Jó munkát!
Hangulatos, romantikus szép estét kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése