2017. december 20., szerda

Karácsonyi macik

A karácsonyi vásárok már javában zajlanak, sőt lassan itt a Szent este és minden ajándék megtalálja gazdáját. Ebben az évben az ovink is vásározott és ezek a mackók kerültek a portékák közé, és ha jól tudom mind elkelt. Ez jó jel, mindig egy megerősítés, hogy jó amit csinálunk. 


Szóval sok anyuka megkapta a szabásmintát, de volt akit nem értem el, így arra jutottam, közkincsé teszem a mackó mintát. Az idő szűke miatt csak egy 1x1 cm kockájú, papírra másoltam fel, de szerintem minimális kézügyességgel átmásolható. A mackók gyapjúfilcből, külső szélvarrással, pelenkaöltéssel készülnek. Varrás szélességet pluszban nem kell ráhagyni, hacsak, nem más textilből készítjük, akkor viszont más dolgokat is át kell gondolnunk.

Ha átrajzoltad a mintát másik papírra, vágd ki és a minta mutatja miből hány darabot kell kiszabnunk. A függőleges szaggatott vonalak , hajtásvonalak, tehát ott hajtjuk ketté a kiszabott lábat, kart.
Az orca általában fehér színű filcből készül, az orrocskát és a szemeket hímzéssel készítjük, így a legkisebbek is bátran kézbe vehetik.
Következő bejegyzésemben pár képet osztok meg Veled, amely segítségedre lehet az elkészítésben.

Addig is kellemes ráhangolódást és készülődést az ünnepekre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése