2013. február 24., vasárnap

Birkától a gyapjúfilcig!

Kedves Olvasóink!
Hamarosan egy sorozatot indítunk el blogunkon -Birkától a gyapjúfilcig- címmel. Akik blogunk rendszeres olvasói, azok jól tudják, hogy műhelyünkben gyapjúval, gyapjúfilccel dolgozunk főként, bár időnként ezeket kiegészítjük más anyagokkal is. Nagyon szeretünk ezekkel az anyagokkal dolgozni, mert megnyitják a fantázia és a lehetőségek végtelen tárházát. Mégis vegyül egy kis üröm az örömbe, ugyanis  a tanfolyamaink alkalmával, vásárok alkalmával...folyamatosan szembesülünk azzal a ténnyel, hogy az emberek nem ismerik a gyapjút, nem ismerik a gyapjúfilcet, ebből kifolyólag ódzkodnak tőle és a belőlük készült termékektől is, ezt megerősítették a sorozatunk elkészítésében közreműködő szakemberek is. Persze tisztelet a kivételnek.
Sorozatunk elindításában az inspirál minket, hogy közelebb hozzuk az embereket a gyapjúhoz, bővítsük az ismereteiket, és persze ezzel mi is fejlődünk és okosodunk. Mint blog írók, mi is olvasunk más blogokat és sajnálattal látjuk, hogy az ismeretek nem bővülnek, hanem csak átvevődnek a blogok között, azaz nem áll mögöttük önálló munka. Ezért gondoltuk úgy, hogy mi nem vesszük át a jó szokást, hanem nagy múlttal rendelkező szakembereket, több generációs vállalkozásokat keresünk fel, hogy tőlük kapjunk első kézből ismeretet a gyapjúról. Szeretnénk egy átfogó képet adni arról, hogyan is lesz a bégető báránykából, lehelet finom, színes szalag gyapjú, valamint a kézművesek egyik nagy kedvence, a gyapjúfilc.
Sorozatunk várhatóan március közepén indul, de természetesen alkotunk mellette tovább, így a sorozat bejegyzései után azért majd becsempészünk mindig valami kis alkotást is. 
Reméljük sok érdekes ismeretet tudunk majd átadni sorozatunkkal!
Mindenkinek jó  hét kezdést holnapra! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése