2013. június 14., péntek

Harmonika karkötő


Mi tagadás szeretjük a nemezelt ékszereket kiváltképp a karkötőket.
 Szeretjük, mert színesek, mert egyszerű elkészíteni őket, mert természetes anyagból készülnek és ... sorolhatnánk még. Most talán az egyik legegyszerűbb vizes nemezeléssel készülő karkötőt gondoltam tovább, ezt szeretném Veletek megosztani. Az egyszerűség kedvéért nem osztottam lépésekre az elkészítés  folyamatát csak a képeket számoztam meg, ezekhez adok pár mondatos leírást.  


1. Alapanyagok: színes szalag gyapjú, szappan, forró víz, törülköző, gumi, zsák varró tű.
2. A szalag gyapjúból tépjünk le 15-20 cm hosszú csíkokat.
3. Nedvesítsük be a szétterített törülközőt, illesszük egymásra a két gyapjú csík végét és kezdjük el sodorni a nedves törülközőn. 
4. Ha már összekapaszkodtak a gyapjú szálak, vizezzük és szappanozzuk meg enyhén a kezünket, vegyük kézbe, és a két tenyerünk között is sodorjuk tovább, míg teljesen összenemezelődik a két szín.
5. A fentiek szerint nemezeljük össze a gyapjú csíkokat egymás után, de mindig csak az egyik oldalon.
6. A nemezelt karkötő másik oldala ne legyen nemezleve, majd csak a befejezéskor, itt tudunk hozzátoldani plusz gyapjú csíkokat míg elérjük a kívánt méretet. 
7. Harmonika szerűen hajtogassuk fel a nemezelt csíkot, majd ha jó a méret nemezeljük meg a végét is lezárva ezzel. A nemezelt gyapjú csíkot dobjuk egy tálka forró vízbe és mossuk át a szappantól. 
8. A nemezelt gyapjú csík készen. 
9. A harmonika szerűre hajtogatott gyapjú csíkot fűzzük át a gumival két helyen ez megtartja a hajtogatást.
10. A kész harmonika karkötő.
11. Pohárra próbálva! 
Jó szórakozást az elkészítéshez és szép napot!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése