2017. április 14., péntek

Kiegészítők zokni barikákhoz

 

Ígéretemhez híven, most  megosztom veletek, a zokni báránykákhoz készült, horgolt kiegészítők mintáit. A kiegészítők maradék Catania fonalból készültek (nagyon szeretek ezzel a fonallal dolgozni), 3-as horgolótűvel. A minták elég egyszerűek, láncszem, hamis pálca,rövid pálca, egyráhajtásos pálca, és kétráhajtásos pálcákkal készültek.
 Bonca bari kalapja: a minta alapján körbe horgoljuk a sorokat és összekapcsoljuk hamis pálcával. Ha elkészült, az 5. sorba egy selyem szalagot húzunk, a szalag két végét egy masnivá összekötjük.

 

 Bonca bari kis virág- táskája: az alapot ugyanaz az első kettő sor adja, mint a kalap első kettő sorát, ezután a következő sort a virág szirmok adják, ezekből 9 db lesz körbe horgolva, majd az utolsó szirom után folytatva a táska fülét, körülbelül 70 szemes láncszemsort horgolunk. Ezt az első szirom kezdő szeme mellé kapcsoljuk, majd fordulunk és minden láncszembe egy hamis pálcát horgolunk. Ez a kis táska egyik fele, most pedig ugyanígy meghorgoljuk a másik felét is, csak az utolsó virág szirom után hamis pálcával zárunk, nem horgolunk még egy fület. Összeillesztjük a két virágot és ahol befejeztük a táska fülét, onnan kezdve összehorgoljuk a szemeket, egy-egy hamis pálcával, a szirmok szélén, körbe. 


Berci bari tarisznyája: azt gondolom különösebb magyarázat nem kell a horgoláshoz. A minta rajz mellett láthatjátok a sorok szín váltását, de persze ezt mindenki ízlés szerint variálhatja. Ha meghorgoltuk, a hajtás a 6. és a 13. sornál lesz, vagyis az 1-6. sor részét felfelé hajtjuk,és oldalt összehorgoljuk a 7-13. soros résszel, a 13-16. részt, erre rá, azaz, lefelé hajtjuk, így lesz tarisznya forma. Egy fagyöngyöt varrjunk fel a tarisznyára, ebbe beakasztható a felső ráhajtott rész, hogy ne nyíljon ki. A tarisznya  akasztóját ugyanúgy készítjük, mint a virág táskáét, 70 láncszemesre horgoljuk. A bárányka nyakában lévő csengőt szintén egy hosszú láncszem sorra horgoljuk fel.

 Bori bari virág füzére: a mintán lévő virágot egyszerű elkészíteni. A varázskört és bele a rövid pálcákat sárga fonallal készítjük, majd színt váltunk és más színnel folytatjuk a virágot, de persze maradhat egyszínű is. A füzérhez több virágot készítünk, ezeket egy hosszú láncszem sorra hurkoljuk és készen van.

A kis kiegészítők kb. 1,5- 2 órahossza alatt elkészíthetők. Jó munkát és bari öltöztetést, mindezek után KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése