2017. június 21., szerda

Nemez fagylalt készítés 3. rész

Mint jeleztem is, megszületett a 3. rész. Az előző két bejegyzésemmel is teljes lehet a nemez fagyi készítés, ez már csak inkább egy kis csemege, egy jó ötlet azoknak, akik szeretik a kicsit díszesebb dolgokat. Természetesen nem valami nagy dolog, a képeket átfutva azonnal látható, hogy kidíszítettem a fagyi gombóckákat, aprócska, színes gyöngyökkel ,,cukorkába" forgattam. A legtöbb gyerek szereti a fagyin a cukorkás díszítést, különféle önteteket, még ha mi szülők ódzkodunk is tőle.


Szóval semmi egyebet nem kell tenni, mint többféle színű pici gyöngyöt felvarrni a gombóckákra. Azért be kell vallani, hogy dekoratívabbak lettek. 


 Mielőtt kidíszítjük a gombóckákat átgondolandó, milyen korú gyermek fog a fagylaltokkal játszani, főként ha ajándékba készítjük, mert ha a gyöngyök rögzítése nem megfelelő, vagy kilazul, könnyen balesetet okozhatnak. A gyöngyökkel való díszítés mellé, így kerül egy másik lehetőség, a hímzéssel való díszítés. Ez a Francia csomó. Aki nem ismeri, vagy nem túl gyakorlott hímző, annak itt egy kis ismertető és videó a Cérnalányoktól: http://blog.cernalanyok.hu/2013/07/18/franciacsomo/
A Francia csomóval szintén körbe hímezzük a gombócokat, így most már apró, csoki reszelékhez hasonló díszítést kaptak. Ezzel a díszítési móddal a legkisebb totyogósok is bátran kézbe vehetik.


Mellé egy csokor Levendula, hogy csak mi kívánjuk meg a fagylaltot, az éhes molyok nézzenek más eleség után!


Cukorkásan édes napot !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése