2017. június 9., péntek

Nemezelt fagyi készítés 2. rész

 A nemez fagyi készítés 1. részében, finom, hűsítő, gyümölcsös nemezelt fagyi gombócok készültek, most pedig következik a gombóckákhoz való tölcsér elkészítése. Nálam világos barna gyapjú filcből készültek a tölcsérek, de ha kicsit tovább lépünk a fantázia világában, vagy csak a valóságban maradunk is, láthattunk már nagyobb cukrászdákban színes fagyi tölcséreket is, például  fehéret, csokoládé barnát, vagy akár zöldre, vagy pirosra színezettet.  Szóval, ha szeretnénk színes fagyi tölcsért, a babakonyhába, akkor a kívánt színből készítsük el a tölcsérkéket. 


A tölcsér mintáját sajnos nem 1x1 cm-es papírra rajzoltam, ezt csak utólag gondoltam át, hogy talán jobb lett volna, de azt hiszem, így sem túl bonyolult egy vonalzó segítségével megrajzolni, a méreteket megadtam. Átmásolással sajnos nem lesz megfelelő méretű, nem biztos, hogy beleférnek a gombócok, a legjobb ha kockás papírra magunk rajzoljuk meg.


 A megrajzolt mintát vágjuk ki a papírból, fektessük a filcre és másoljuk át. Hogy egy picit izgalmasabb legyen, ollóval hullámosra vágtam a tölcsérek tetejét, de ez majd úgyis visszahajtásra kerül.


 Ezután illesszük össze a tölcsérek két oldalát és kereszt öltésekkel varrjuk egymáshoz. Érdemes az aljától kezdeni a varrást. Ez a varrás forma díszítésként is mutatós, mint a keresztszemes hímzés.


 Az összevarrt tölcsér felső, hullámos tetejét hajtsuk vissza, kb.0.5-1 cm -re, ahogyan a tölcsér adja, és egy-két öltéssel rögzítsük a visszahajtott részt. Jöhetnek a tölcsérekbe a gombóckák!


 Ha ajándékba szeretnénk adni, hajtogathatunk hozzá kicsi dobozt, melyet selyem papírral bélelhetünk, a dobozt pedig szalaggal kössük át. Mellékelhetünk kis köszöntő kártyát a dobozba csúsztatva, így még személyesebb lesz az ajándék.


 Mire befejeztem ezt a bejegyzést, újabb gondolatok és ötletek ébredtek bennem, és bár nem terveztem egy 3. részt a nemezfagyi készítéshez, de szeretném Veletek megosztani, így ha nagy nemez fagyi rajongók lettetek hamarosan íródik a 3. rész!



Energiával feltöltő nemezelést, varrogatást, és igazi fagyizással gazdagabb délutánt kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése